PICTOGRAMMEN KIND

Speciaal voor peuters, kleuters en kinderen van 2 t/m 10 jaar, zowel kinderen zonder als met een indicatie (zoals bijvoorbeeld autisme of ADHD) heeft PictoMix pictos ontwikkeld met een speciaal kleurensysteem in de achtergrond. 
Mia & Mighty; 2 grappige karakters, illustreren de pictogrammen en maken er een feestje van voor kids om mee te werken! Je kunt spelenderwijs je drukke dagstructuur en hectische gezinsleven efficiënt en op een mooie manier plannen.  

PLANBORD
Met een overzichtelijk planbord creëer je rust bij een kind en de rest van het gezin. Je laat in plaatjes zien aan een kind wat, hoe en wanneer iets gaat gebeuren. Zo maak je ruimte voor belangrijkere zaken, neem je een hoop 'zorgen' weg bij een kind, vergroot je de zelfstandigheid en geef je het kind een gevoel van veiligheid.

De pictogrammen zijn handzaam in gebruik en van een duurzaam, makkelijk schoon te maken magneetfolie.
FORMAAT: 5 X 5 CM

 Kleurensysteem - 'We zien de wereld in kleur!'
Door middel van een speciaal kleurensysteem in de achtergond van de pictogrammen, kunnen zelfs kleine kinderen al gaan leren welk dagdeel het is en welke activiteit er plaatsvindt. Je geeft een logische betekenis aan kleur, die vervolgens in de hersenen werkt als een soort mindmap. Bijvoorbeeld: geel staat voor de opkomende zon, dus alles wat in de ochtend plaatsvindt. Lichtblauw staat voor de lucht in de middag en donkerblauw voor de avond, wanneer het donker wordt. 
Wanneer een kind zegt: 'Papa of mama, je mag doorrijden, want het stoplicht staat op groen!' , dan kan een kind een kleur in een bepaalde context plaatsen. Op dit moment kun je gaan werken met de pictogrammen. Lees meer over het kleurensysteem in mijn blog: Mia & Mighty pictos / Vorm / Kleur & Werking >> 

Kleurverdeling:
De basis dagritme pictogrammen zijn verdeeld in de drie dagdelen: OCHTEND (=geel), MIDDAG (=lichtblauw) en AVOND (=blauw). Daarnaast zijn er aanvullende categoriën als: ACTIVITEITEN & BEZIGHEDEN (=petrol), SPORT & HOBBY (=groen), SCHOOL & HUISWERK (=wit), KLUSJES (=orange) en BIJZONDERE- & FEESTDAGEN (=mint) met ieder hun eigen logische achtergrondkleur.

De pictogrammen worden per kleurcategorie en per stuk aangeboden!

 

 


ANDERE HUIDSKLEUR?

Er is de mogelijkheid om de karakters Mia & Mighty in een andere huidskleur te bestellen.
De gehele collectie is in nummer 2 ontworpen en afgebeeld.
De levertijd van de pictogrammen in de huidskleuren 1 - 3 - 4 - 5 is 14 dagen.
De prijs is €2.99 per stuk. Bestellen in andere huidskleur kan alleen per e-mail!

Wil jij van deze mogelijkheid gebruik maken? 
Kies dan een andere huidskleur (nummer 1, 3, 4 of 5) en vermeld dit nummer bij je bestelling.  Geef daarbij ook duidelijk aan wie welke huidskleur moet krijgen.  Benoem de volgende personen: Mia, Mighty, Papa, Mama, Opa & Oma.

 

 

© 2014 - 2024 PictoMix - picto's & planborden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel