BASIS DAGRITME
Een dagritme geeft kinderen zowel een gevoel van veiligheid als de benodigde uitdaging. Beiden belangrijk voor een positieve ontwikkeling van het kind.
De basis dagritme pictogrammen; zoals bijvoorbeeld aankleden, lunch en tanden poetsen zijn verdeeld in de 3 dagdelen ochtend, middag en avond. Deze 3 categorieën (dagdelen) worden gekenmerkt door ieder hun eigen (psycho)logische achtergrondkleur. Zo leert een kind via kleuren welk dagdeel het is, welke soort activiteit en verwachting er is. Daarnaast leert een kind de dagstructuur en krijgt tijdsbesef.
De ochtendpictogrammen hebben de logische kleur GEEL van de opkomende zon, de middagpictogrammen hebben de kleur LICHTBLAUW van de lucht in de middag en de avondpictogrammen hebben de kleur BLAUW, omdat het dan donker wordt.


> KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDINGEN OM DE PICTOGRAMMEN PER CATEGORIE TE BEKIJKEN < 
 

        RITMEWIJZERS & DAGSTRUCTUUR PLANBORDEN

Onderstaande ritmewijzers kun je gebruiken om spelenderwijs een kind een ochtend- en/of avondritme aan te leren.
Een ritme wordt na veelvuldig herhalen een automatisme voor een kind.
Op de dagstructuur planborden kun je uitgebreid een dag plannen. De borden zijn verdeeld in de 3 dagdelen; ochtend, middag en avond. Per dagdeel kun je 20 pictogrammen kwijt, totaal 60. Er zijn ook designs met een witruimte erboven, dan kun je iets minder pictogrammen per dagdeel kwijt, maar is er in de witruimte wel weer ruimte voor andere communicatie zoals bijvoorbeeld de huisregels.

Meer planborden & bijbehorende producten vind je hier >>

 

Sorteer op
 • OchtendRitmeWijzer
  OchtendRitmeWijzer

  Met dit duurzame magnetische bordje kan je een ochtendritme uitzetten. Je kind kan bijvoorbeeld wat moeite hebben met het aankleden elke morgen. Zet dan de pictos uit het aankleedproces uit op het borje en iedere handeling die het…

  € 21,25
 • AvondRitmeWijzer
  AvondRitmeWijzer

  Met dit duurzame magnetische bordje kan je een avonddritme uitzetten. Je kind kan bijvoorbeeld wat moeite hebben met het uitkleden elke avond. Zet dan de pictos van het uitkleedproces uit op het bordje en iedere handeling die het…

  € 21,25
 • Planbord DAG ZILVER +WR KIDS
  Planbord DAG ZILVER +WR KIDS

  Een wit magnetsich bord met een horizontale opzet gemaakt met een goede kwaliteit maskingtape. Geschikt voor de collectie pictogrammen van Mia & Mighty; voor kids van 2 t/m 9 jaar.
  Er zijn vier delen gemaakt met de maskingtape…

  € 24,95
© 2014 - 2024 PictoMix - picto's & planborden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel