TIENER Pictogrammen ➡️ under construction⬅️

Er zijn zoveel 'dingen' in het dagelijks leven die je moet onthouden. Het kan je rust geven als je je leven, je verantwoordelijkheden en/of je dagritme overzichtelijk en gestructureerd op een planbord hebt staan. 

De collectie pictogrammen is voor een deel in twee delen ontworpen: voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 - 25 jaar. De dagactiviteiten zijn voor het gemak onderverdeeld in een aantal categorieën, met elk hun eigen achtergrondkleur. Deze kleuren werken als een mindmap, de rechter hersenhelft wordt geprikkeld en aan de hand van een kleur categoriseren de hersenen al wat voor soort activiteit er gaat plaatsvinden. 


PUBERS!
Tieners (vanaf 9 jaar) maken in de pubertijd een grote verandering door. Het rijpen van de hersenen speelt daarbij een grote rol.

Van voor naar achter...
De ontwikkeling van hersenen gaat van achteren naar voren. 1 van de dingen, die wij als ouder belangrijk vinden, zoals het goed plannen en prioriteiten stellen bevindt zich echter voorin de hersenen. Oei, dit komt dus als laatste aan bod in het rijpingsproces. Hmmm. (Ze kunnen er dus echt niks aan doen :)).

Overzichtelijke & gave planning
Het bieden van steun in de vorm van een overzichtelijke planning, zoals bijvoorbeeld een huiswerkplanning en klusjes doen, is daarom belangrijk. Ookal denkt een puber dat hij/zij alles ‘zelf’ kan natuurlijk :). Uit onderzoek is gebleken dat pubers moeite hebben om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Met een dosis flexibiliteit, veerkracht en humor...en een tof uitziend planbord!...kom je een heel eind als ouder en kun je de hormonale wervelwind in je huis enigzins sturen.
Je kunt met een planbord een puber/tiener leren plannen, helpen zijn/haar tijd beter in te delen, wat leidt tot betere leerprestaties en meer rust binnen het gezin.

 

       

 

© 2014 - 2023 PictoMix - picto's & planborden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve aanbiedingen! Inschrijven kan onderaan de homepage.