Let op: deze collectie gaat uit het assortiment. Nu met 50% korting te koop voor €0,39 p/st. Gebruik hiervoor de kortingscode in de winkelmand: OPRUIMING. Wij verkopen alleen nog vanuit onze voorraad en op=op.

TIENERS / VOLWASSENEN Pictogrammen

Er zijn zoveel 'dingen' in het dagelijks leven die je moet onthouden. Het kan je rust geven als je je leven, je verantwoordelijkheden en/of je dagritme overzichtelijk en gestructureerd op een planbord hebt staan. 

De collectie pictogrammen is voor een deel in twee delen ontworpen: voor jongens/mannen en voor meisjes/vrouwen in de leeftijd van 8 - 100 jaar. Dit verschil is gemaakt omdat vanaf een jaar of 8 de eigen identiteit en individualiteit een rol gaan spelen. Bovendien ziet de planning er 'smakelijk' uit, dus zal het plannen een stuk leuker worden ;) . De dagactiviteiten zijn voor het gemak onderverdeeld in een aantal categorieen, met elk hun eigen achtergrondkleur. Deze kleuren werken als een mindmap, de rechter hersenhelft wordt geprikkeld en aan de hand van een kleur categoriseren de hersenen al wat voor soort activiteit er gaat plaatsvinden. 


PUBERS!
Tieners (vanaf 10 jaar) maken in de pubertijd een grote verandering door. Het rijpen van de hersenen speelt daarbij een grote rol.

Van voor naar achter...
De ontwikkeling van hersenen gaat van achteren naar voren. 1 van de dingen, die wij als ouder belangrijk vinden, zoals het goed plannen en prioriteiten stellen bevindt zich echter voorin de hersenen. Oei, dit komt dus als laatste aan bod in het rijpingsproces. Hmmm. (Ze kunnen er dus echt niks aan doen :)).

Overzichtelijke & gave planning
Het bieden van steun in de vorm van een overzichtelijke planning, zoals bijvoorbeeld een huiswerkplanning en klusjes doen, is daarom belangrijk. Ookal denkt een puber dat hij/zij alles ‘zelf’ kan natuurlijk :). Uit onderzoek is gebleken dat pubers moeite hebben om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Met een dosis flexibiliteit, veerkracht en humor...en een tof uitziend planbord!...kom je een heel eind als ouder en kun je de hormonale wervelwind in je huis enigzins sturen.
Je kunt met een planbord een puber/tiener leren plannen, helpen zijn/haar tijd beter in te delen, wat leidt tot betere leerprestaties en meer rust binnen het gezin. Want het is en blijft een fabeltje bij zowel volwassenen als pubers dat we meerdere dingen tegelijk kunnen doen :).

 

       

 

© 2014 - 2022 PictoMix planbordmagneten en meer! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel