TIENERS / VOLWASSENEN Pictogrammen

Er zijn zoveel 'dingen' in het dagelijks leven die je moet onthouden. 
Het kan je rust geven als je je leven, je verantwoordelijkheden, je dagritme overzichtelijk en gestructureerd op een planbord hebt staan. 

Je kunt de verschillende dagactiviteiten die er bestaan verdelen in een aantal categorieen:
Dagelijks leven / Thuis / Buitenshuis / Sport & Hobby / School & Werk / Huiswerk plannen / Klusjes / Feestdagen
Deze categorieën hebben ieder een verschillende achtergrondkleur gekregen, zodat deze (net als bij de kidspictos) als een soort mindmap gaat werken.
In èèn oogopslag kun je aan de kleuren al zien wat voor soort activiteit er gepland is en wanneer.
Bijvoorbeeld of je je bed nog op moet maken (klusje), gaat ontbijten (dagelijks leven) en daarna gaat fitnessen (sport).


Leeftijd 8 t/m 100 jaar
Bij het vormgeven van deze collectie heb ik rekening gehouden met jongens/meisjes en mannen/vrouwen in de leeftijd van 8 t/m 100 jaar!
Mis je nog een pictogram in de collectie?
Mail dan naar: info@mijndagritmepictogrammen.nl

 

 


PUBERS!
Tieners (vanaf 10 jaar) maken in de pubertijd een grote verandering door. Het rijpen van de hersenen speelt daarbij een grote rol.

Van voor naar achter...
De ontwikkeling van hersenen gaat van achteren naar voren. 1 van de dingen, die wij als ouder belangrijk vinden, zoals het goed plannen en prioriteiten stellen bevindt zich echter voorin de hersenen.
Oei, dit komt dus als laatste aan bod in het rijpingsproces. Hmmm. (Ze kunnen er dus echt niks aan doen :)).

Overzichtelijke & gave planning
Het bieden van steun in de vorm van een overzichtelijke planning, zoals bijvoorbeeld een huiswerkplanning en klusjes doen, is daarom belangrijk. Ookal denkt een puber dat hij/zij alles ‘zelf’ kan natuurlijk :). Uit onderzoek is gebleken dat pubers moeite hebben om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Met een dosis flexibiliteit, veerkracht en humor...en een tof uitziend planbord!...kom je een heel eind als ouder en kun je de hormonale wervelwind in je huis enigzins sturen.
Je kunt met een planbord een puber/tiener leren plannen, helpen zijn/haar tijd beter in te delen, wat leidt tot betere leerprestaties en meer rust binnen het gezin. Want het is en blijft een fabeltje bij zowel volwassenen als pubers dat we meerdere dingen tegelijk kunnen doen :).

 

 

© 2014 - 2021 MDP ; Mijn Dagritme Pictogrammen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel