Gevoelsproducten


Een kind vindt het vaak moeilijk zijn/haar gevoel te uiten, te 'voelen', laat staan onder woorden te brengen. Met de gevoelsproducten krijgen kinderen meer grip op hun emoties & gevoelens. Ze kunnen gaan benoemen wat zij voelen, gevoelens gaan herkennen, leren begrijpen, situaties op te lossen en zich in te leven in anderen. Als ouder, begeleider, docent of coach krijg je meer inzicht in het gevoelsleven van het kind en kun jij betere ondersteuning bieden in de verwerking (emotieregulatie). Bovendien stimuleer je de zelfredzaamheid en de sociaal emotionele ontwikkeling.

De Gevoelsmeter en de Gevoelspictogrammen bestaan uit magnetische pictogrammen (ook de Gevoelsmeter is magnetisch!). Uiteraard zijn beide producten ook zonder magneetbord te gebruiken! 
 


Gevoelsspel

Het Gevoelsspel is een kaartenspel met 29 emoties verdeeld in drie kleuren gebaseerd op het stoplichtsysteem, wat ik in samenwerking met kindercoach Linda Honing (van Kids & Coach - Sterk in Opvoeden) heb ontwikkeld. Het is een mooie aanvulling op de andere twee gevoelsproducten. Je gaat dieper in op de gevoelens van een kind door middel van speelse vragen en kleine opdrachten (vertellen, uitbeelden & tekenen).

Thuis, op school en in de praktijk!

De gevoelsproducten zijn zo ontworpen en bedacht dat ze geschikt zijn als hulpmiddelen voor thuis, op school of in de praktijk (coaching). Door de diverse manieren waarop de producten te gebruiken zijn (uitleg in beschrijving bij producten), is er in elke situatie mee te werken. Vaak zorgt een samenwerking tussen 'thuis' en school/praktijk voor een mooie ontwikkeling bij een kind.  
 

 

 

© 2014 - 2021 MDP ; Mijn Dagritme Pictogrammen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel