MDP; Mijn Dagritme Pictogrammen

Wie?

Mijn naam is Sanne Dols. Ik ben ontwerper en moeder van twee kinderen. Al jaren ontwerp en maak ik kinderlifestyle producten. Producten waar een gedachte achter zit. Een kussentje wat niet zomaar een kussentje is, maar meegroeit met de behoeftes van een kind.

Waarom?

Vrij snel na de geboorte van onze zoon merkten we dat hij net even 'anders' in elkaar zat als andere kinderen. Zeker toen 5 jaar later onze dochter werd geboren zag je de verschillen in hun gedrag. Sinds vorig jaar hebben we een diagnose laten stellen. Dit gaf ons als ouders duidelijkheid en een houvast welke wegen we moesten gaan bewandelen om het leven als gezin 'makkelijker' te maken. Zo ontwierp ik een groot planbord (white/magneetbord) voor in onze keuken, omdat structuur essentieel is bij een kind met autisme. Wel eentje die mooi staat in de keuken...want je bent en blijft een ontwerper!

Daarna ga je dus op zoek naar pictogrammen voor op het planbord en merkte ik dat er op het gebied van vormgeving nog zoveel te behalen valt. Ik zag onduidelijke tekeningen of ze waren vreselijk oudbollig!

Ik ontwierp Mia & Mighty, twee karakters waar kinderen zich mee kunnen identificeren,  en bedacht een kleurensysteem voor in de achtergrond. Want ik miste kleur. Tuurlijk valt te betwisten of het dan niet te 'druk' wordt, maar in mijn systeem zit ritme en is het uiteindelijk nog steeds een rustig kleurenpalet. Verder ben ik van mening dat kleuren het leren kunnen stimuleren! Zeker bij kinderen. Een waarschuwingsknop is niet voor niks rood. Net als het rode stoplicht STOP betekend! Dat hebben we geleerd. Door bepaalde kleuren te gebruiken kun je betekenis aan iets geven. In mijn systeem leer je op eenvoudige wijze een kind al gevoel te krijgen voor welk dagdeel het is en welke bezigheid het is. Puur door kleur!

En toen...

Toen ik de pictogrammen ging gebruiken bleek dat onze dochter (zonder diagnose, want 'normaal' is eigenlijk ook maar subjectief) er net zo veel baat bij had als onze zoon...dat ze niet meer zo vaak vroeg: 'Wanneer moet ik nou naar dansles?'. Ook zij werd er rustiger door.

AH, dus zo...

Zo ontstond dus Mijn Dagritme Pictogrammen en bied ik nu met trots hippe, mooi vormgegeven producten aan op het gebied van plannen en het bieden van structuur en overzicht!

 

© 2014 - 2021 MDP ; Mijn Dagritme Pictogrammen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel