Pyjama uit Mia (O)

Vorige Artikel 15 van 47 Volgende
€ 0,73 (inclusief 21% btw)

Pictogram 'Pyjama uit Mia' - voor een meisje
Deze picto komt uit het basis ochtend dagritme. De gele achtergrond staat voor de 'opkomende zon'. Geel is een logische kleur, waardoor een meisje in de leeftijd van 2 t/m 10 jaar gemakkelijk kan leren welk dagdeel het is, de ochtend (wanneer de zon opkomt) en welke activiteit er plaatsvindt.
De kleur werkt als een soort mindmap in de rechter hersenhelft. Kinderen (zelfs peuters & kleuters!) koppelen de kleur geel aan een categorie, een ochtend dagritme. 

Met het gebruik van pictogrammen op een planbord ontwikkelt je kind op een speelse en visuele manier tijdsbesef en bevorder je de zelfredzaamheid van een kind.

PYJAMA UIT MIA
De picto 'Pyjama uit (Mia)' kun je op een planbord gebruiken om aan te geven dat wanneer je dochter opgestaan is en voordat je je gaat aankleden ze eerst haar pyjama uittrekt. Voor sommige meisjes, bijvoorbeeld hele jonge kinderen of kinderen met autisme, kan dit een goeie herinnering zijn in welke volgorde het aankleedproces in de ochtend plaatsvindt. Vaak wordt deze pictogram gebruikt in een ochtend(-aankleed)ritme, iets wat elke dag plaatsvindt.

Een voorbeeld van een ochtend-aankleedritme:

Het aanleren van een ochtendritme bij een jong kind, stimuleert de zelfredzaamheid en creëert een automatisme. Wanneer het kind ouder is, zal het kind zelf elke ochtend dit ritme aanhouden. Dit kan bijvoorbeeld heel verlichtend werken in de ochtendstress van een gezin om op tijd klaar te zijn voor school.

Een extra hulpmiddel, die je op de kamer van een kind kunt neerzetten als extra ondersteuning, is de ochtendwijzer waarop je een ritme uit kunt zetten. Er is ook een avondritmewijzer!Lees meer over de karakters Mia & Mighty en het speciale kleurensysteem in de achtergrond >>

Formaat picto: 4,9 x 4,9 cm
Materiaal picto: Hoogwaardige magneetfolie / Full Colour bedrukt

De magneten zijn van een hoogwaardige kwaliteit magneetfolie, waardoor je ze langdurig kunt gebruiken.

© 2014 - 2020 MDP ; Mijn Dagritme Pictogrammen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel