Magneetbordje 25x25 CM

Gevoelsmeter - Meisje

Vorige Artikel 2 van 7 Volgende
€ 21,25 (inclusief 21% btw)

De Gevoelsmeter - Meisje / Magneetbordje / 25 x 25 cm /
Een kind vindt het vaak moeilijk zijn gevoel te uiten, te ‘voelen’. Laat staan te herkennen, het te begrijpen of onder woorden te brengen. De gevoelsmeter is een handig hulpmiddel om een gevoel te visualiseren,  zich er bewust van te worden en het verloop ervan te laten zien.

Met de gevoelsmeter geef je een kind inzicht, maak je ze bewust van zijn gevoelens en leer je het zijn/haar gevoelens te begrijpen. Ze krijgen meer grip op hun emoties & gevoelens. Ze kunnen spelenderwijs gaan benoemen wat zij voelen en daardoor krijg jij als ouder, begeleider, docent of coach meer inzicht in het gevoelsleven van het kind en kun jij een betere ondersteuning bieden in de verwerking (emotieregulatie). Bovendien stimuleer je de zelfredzaamheid en de sociaal emotionele ontwikkeling.

De gevoelsmeter is ontwikkeld op basis van het stoplichtsysteem. Een stoplicht roept bij een kind een duidelijke associatie op. Groen staat voor: 'Het is goed, je kunt doorrijden - een fijn gevoel', orange geldt als waarschuwing voor het komende gevoel rood, wat staat voor: 'Stop, je mag niet doorrijden - een vervelend gevoel'.
Let op! : Alle gevoelens mogen er zijn.

Bij de gevoelsmeter worden drie pictogrammen van 4,9 x 4,9 cm met een meisje bijgeleverd (groen, orange en rood met de tekst: 'Ik voel me...' en een beschrijving met tips hoe je met de gevoelsmeter om kunt gaan.
 

 

 

© 2014 - 2021 MDP ; Mijn Dagritme Pictogrammen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel